tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kirjaostoksia

Viime aikoina olen tehnyt muutamaa isompaa tilaustyötä ja siivoillut paikkoja tulevaa remonttia varten, joten blogintäytettä on ollut vähänlaisesti. Päätin tällä kertaa sanoa sanasen vastikään hankkimistani kirjoista.


Vasemmalla oleva Elizabeth Moadin Thrilling Quilling esittelee yli sata pientä quillinq-projektia. Pienistä paperiympyröistä voi tehdä vaikka mitä, kuten sipuleita, herneitä ja kahvinpapuja. Sekä tietysti sormuksen. Mitään isoja juttuja tässä ei ole, joten sopii hyvin kaltaiselleni satunnaiselle quillaajalle.

Oikealla ylhäällä Sarah Goldschadtin Craft-A-Day, jossa jokaiselle viikolle on oma teema, ja jokaiselle päivälle teeman mukainen askartelu. Pääasiassa materiaaleina on paperi ja huopa. Teemoista mainittakoon mm. robotti, pingviini, kurpitsa, karhu, kultakala ja valas. Ohjeet on ykisnkertaisia, lapsillekin sopivia. Itse hankin kirjan lähinnä inspiraatioksi, kun tulee sellainen hetki, ettei tiedä mitä oikein tekisi.

Oikealla alhaalla on Pörrö Sahlbergin Valloittavat korut askartelumassasta; ensimmäinen suomenkielinen polymeerimassoihin keskittynyt opus. Kirjassa keskitytään  helmien tekoon eri tekniikoilla, sekä pintakäsittelyyn. Perustyövaiheet ja -välineet käydään läpi, joten aloittelijakin pääsee hyvin kärryille. Kirja on hyvä perusteos, ja itse pidin erityisesti värioppi-luvusta. Se auttoi ymmärtämään miksi joku yhdistelmä näyttää hyvältä ja toinen ei. Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli vinkit siitä kuinka valkoisen  massan saa pysymään valkoisena..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti