sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Nurkasta nurkkaanOlen pidemmän aikaa jo halunnut kokeilla nurkasta nurkkaan-tekniikkaa. Englanniksi tekniikan nimi on corner to corner, tai lyhennettynä c2c, suomeksi käytetään myös nimitystä pikselivirkkaus.  Tekniikka näytää monimutkaiselta mutta on varsin yksinkertainen.


Kokeilin ensimmäisenä kaulahuivia, Trio -jäätelön innoittamana taas.Yksivärisyys tuo kauniin tekstuurin esiin. Kaulahuivi on n. 150 cm pitkä ja siinä on leveyttä 13 "blokin" verran.Seuraavaksi kokeilin kahdella värillä raitaa tiskiliinaan.Sitten pitikin jo ottaa työn alle kuvioita.

Minusta, kuten monesta muustakin, lankojen päättely ei ole sitä kivointa hommaa, ja tässä tekniikassa niitä sitten riittää. Jopa vain kahdella värillä...

Bongasin täältä hymiökuvion jota oli pakko kokeilla. Jospa tiskaaminen olisi mukavampaa kun on iloinen tiskiliina...


Tämän kanssa olin jo vähän fiksumpi ja päättelin lankoja aina parin kerroksen jälkeen. Melkoinen kasa niitä kertyikin.


Muutamia huomioita tein hymiö-liinan kanssa. Ensinnäkin lankoja ei kannata päätellä pylväsryhiin edestakaisin sillä se tuppaa puristaman silmikat yhteen jolloin työhön tulee ylimääräisiä aukkoja. Kannattaa pujotella yhteen suuntaan vähän pidemmälle. Aluksi katkoin aina värinvaihdossa edellisen värin, mutta muutaman kerroksen jälkeen opin missä kohtaa ei tarvitse. Työ tehdään edestakaisina kerroksina joten seuraavalla kierroksella viimeinen tietyn värin silmukka onkin ensimmäisenä ja jos ne ovat lähekkäin, langan voi poimia mukaan. Muutama ylimääräinen langankierto tässäkin näkyy, mutta en antanut niiden häiritä.
Tiskiliinat on bambu-puuvillaa joka on löyhäkierteistä ja liukasta. Blokit asettuvat tasaisemmin hieman pörröisemmän langan kanssa.
siistimmän reunan saa kun reunustaa työn vaikka kiinteillä silmukoilla. Joka reunassa on pylväiden ylä- ja alapäitä sekä sivuja että ketjusilmukkaketjuja. Kannattaakin tehdä reuna aina samalla värillä kuin blokit, ainakin ensimmäinen reunakerros. näin siitä tulee siistimpi koska toisista silmukoista tulee pidempiä kuin toisista.
C2c- tekniikka on nopeaa jos ei lasketa langanpäiden päättelyä... 😁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti